Nu skulle jag behöva hösta lite i trädgården. Det finns rödlök, gul lök, purjolök och silverlök att skörda. Det finns gula tomater att ta in och göra nåt med. Det finns machésallad att så. Det finns nedvissna krukor vid entrén som ska skuras och fyllas med något trevligare än vissna penséer. Det finns pelargoner som behöver ansas och tas in för vintern. Det finns chiliplantor som egentligen också bör få flytta in.

Och nu finns det också en fasa massa vårlökar att plantera. Jag fick tips om att Lidl säljer billigt så jag for dit efter jobbet. Utbudet var kanske inte det största men priserna lockade verkligen.

Nu har jag dukat upp ett helt bord med tulpaner, narcisser, allium och en liten påse iris. Kalaset gick bara på 499 kr och jag vet inte hur mycket lök jag fått för pengarna.

Det bästa är att Förundersökningsledaren ringde en liten stund efter att jag kommit hem, när jag som bäst höll på att fundera på hur jag ska kunna motivera mitt impulsköp för honom. Han är på jobbresa i Göteborg och var ute på stan en sväng innan middagen.
-Hej älskling! Jag har hittat en kikare som jag är lite sugen på att köpa. Det är nedsatt pris.
-Vad kostar den då?
-Bara 600 kr.
-Jamän köp den du! Det kan ju hända att jag köper något själv… som kompensation liksom… Lite vårlök till exempel… Det kan ju hända att jag till och med redan har köpt…