I lördags kom Förundersökningsledaren plötsligt på att det var dags att plocka in gasolgrillen.
Han braschade på rejält med en riktigt god avslutningsmiddag; grillad kyckling, grillad paprika och potatisgratäng som också fått stå på grillen och gôtta till sig.
Sedan fick grillen en ordentlig rengöring och så skulle den flytta in… i uterummet… där den brukar stå… och där nu mina paprikaplantor stod!

Så nu önskar jag mig ett växthus i 50-årspresent.

Medan Förundersökningsledaren tillbringade lördagen med att kreera god mat och diska grillen fick jag ägna eftermiddagen åt att slänga paprikaplantor. Elva stycken lyckades jag rädda in i stugvärmen men nio strök med och förpassades till komposten. En chiliplanta avlivade jag också medan en annan fick flytta in.

Nu står paprikaplantorna och chilin i vardagsrumsfönstret. Jag tror inte de trivs. Sorgmyggorna dansar tango på fönsterbrädan och chilin har fått små vita knottror på undersidan av bladen. I går köpte jag Willys billigaste lössnus och strödde ut på jorden och i dag fick jag med mig kaffesump hem från jobbet och kompletterade med.
Sorgmyggorna tackar och fortsätter dansa.
Jag vet att nematoder är det enda som verkligen hjälper men det är så dyrt så jag fortsätter nog med husmorskurerna och håller tummarna för att de sorgliga myggorna håller sig till paprikorna och inte flyttar vidare till mina orkidéer.

För övrigt önskar jag mig ett växthus i 50-årspresent.

I lördags hann jag faktiskt lite mer än bara hiva mina ömt vårdade plantor. Med lilla Svalans hjälp grävde jag ner narcisser och tulpaner i hallonraden. 128 lökar var det som hittade plats i trädgården i lördags och därmed kompletterade de andra 176 vårlökar som vi grävt ner tidigare.
Nu längtar jag efter våren. Det kommer bli så snyggt med rosa, vita och lila tulpaner, lite pingstliljor och några stolta alliumbollar.

Vet ni att man kan plantera vårlök i kruka, övervintra ljust och frostfritt och sedan ställa ut dem när solen och värmen återvänder?

Därför önskar jag mig ett växthus i 50-årspresent.