Det här med träning är livsfarligt!

På lunchen gick jag till Friskis och Svettis för att fylla på Guldgossens träningskort.
Uppenbarligen är träning att betrakta som en ganska farlig drog, för är man under 18 år får man inte själv köpa träningskort.

Det räckte med att jag gick uppför de fyra trapporna i den gamla industrilokalen som numera inhyser allt från ungdomsmottagning till PRO, så fick jag veckans träningsdos. Högst upp blev jag tvungen att stå och hämta andan en stund innan jag kunde gå vidare.

När jag var färdig med mitt ärende, som innefattade att öva upp expediten i återköp i kassamaskinen, gick jag tillbaka ner igen. Man skulle kunnat tro att jag gjorde det med flit, för att spara lite på stegen, men så var inte fallet. Fallet som höll på att bli ett riktigt otäckt fall.

Redan innan första trappavsatsen så missade jag det sista trappsteget. I stället för att möta golvet, som min högerfot uppenbarligen trodde att den skulle göra, så tog jag ett jättekliv i luften och hann känna den svindlande luftfärdskänslan i maggropen. Jag snubblade till, var nära att trilla omkull, men stapplade med krokiga ben rakt in i räcket och väggen mitt emot trappan. Räcket räddade mig till stående när jag slog högerhanden i det polerade träet och lyckades grabba tag kring den glatta ytan. Resten av kroppen fortsatte in i väggen men stoppades upp av mitt väl tilltagna högerbröst (det är faktiskt en aning större än det vänstra, eller har åtminstone varit, fram tills det plattades ut mot en Sockerbruksvägg…)

Mannen som gick bakom mig i trappen undrade vad jag höll på med och i mitt förvirrade tillstånd råkade jag berätta att jag även cyklat omkull före jul och sedan pratade vi om väder och vind och bristen på snö och hur det minsann var bättre vintrar för 30-40 år sedan och jag avslöjade inte att jag bara upplevt 44 vintrar och inte riktigt kommer ihåg de senaste 40, allt medan vi tillsammans gick de kvarstående trapporna ner till gatuplan och den orolige farbrorn höll ett vakande öga på mina steg.

Tillbaka på jobbet har jag lite ont i högerhanden, höger armbåge (som inte riktigt hunnit blivit sig själv sedan jag cyklade omkull), höger axel, nacken och några revben på högersidan som tydligen lyckades undvika bröstets beskydd när jag dråsade in i väggen.
Men det är det värt. Nu behöver jag ju inte träna på minst en vecka!