I helgen som gått har jag planerat sommarens odlingar. Jag har 25 olika sorters frön som ska sås och sedan förhoppningsvis bli till tomater, gurkor, sockerärter, basilika, purjolök, morötter, rädisor, paprika, rödbetor, vallmo, gyllenbär, astrar, penséer och kanske något mera. Dessutom vill jag har några hinkar potatis och så ska jag fylla en pallkrage med ståtliga jordärtskockor.

Nu på lunchen ämnar jag kila över till Granngården igen. Den här gången ska jag titta efter “namnskyltar”. Jag har för mig att de har små plastpinnar som man kan skriva på, sticka ner i krukkanten och som då markerar vilket frö det är man pillat ner i jorden.
Tidigare har jag löst problemet genom att sätta en tejp på krukan men den vill antingen trilla dän eller så sitter den så bra att den inte att går att få bort alls.

Uppdatering:
40 pinnar i olika pastellfärger fick jag med mig från min lunchpromenad. Plus en liten kul, gul cylinderformad skopa som såg ut att vara bra när jag ska fylla de små såkrukorna med jord.