För några veckor sedan stoppade jag ner nio potatisar av sorten swift, i var sitt tomt mjölkpaket. Helt tomt var det kanske inte för jag hade fyllt på med jord upp till knappt hälften och när jag stoppat ner potatisarna fyllde jag på med lite mer jord så att nästan hela potatisen var täckt.

Mitt förodlingsexperiment verkar lyckas för ny sticker läckert gröna stjälkar med blad upp långt över mjölkpaketskanten. Varje dag går jag och vänder på paketen eftersom potatisblasten snabbt vänder sig mot ljuset och jag vill inte ha plantor som tippar krukan.

Just nu har vi fått ett litet bakslag i vårvädret. Det är minusgrader och under dagen har det till och med dansat snöflingor i luften. Men snart tror jag det är dags för mig att plantera ut mina förgrodda potatisar i hinkar och ställa dem i uterummet.