Vi har faktiskt inte varit ute så mycket med båten i sommar. Men en långtur hann vi med. Då var vi ute i fem dagar och åkte runt en hel del.

Det var tidvis ganska blåsiga dagar.Guldgossen har vinden i håret på Aspholmen där vi stannade till ett tag och lagade mat och gick på upptäcktsfärd. Vår båt är den vita till vänster i bild.
Även om det blåser kan man ju bada. Guldgossen kontrollerar vattentemperaturen vid badbryggan på Aspholmen. Termometern visade inte mer än 13 grader, så det blev inget bad den dagen.
I stället for vi vidare till Lurö.
Det är mysigt att sitta vid en strand i Luröarkipelagen och grilla när skymningen faller.

Täljknivarna var med och barnen byggde barkbåtar.Här är Guldgossens barkbåt, en tvåmastad seglare som tyvärr kapsejsade ganska snabbt efter sjösättning. Guldgossen var dock minst lika stolt över sin dubbelburgare som över barkbåten. Båda två var komponerade av honom själv.

“Sjön suger” heter det ju. Och det var något barnen tog fasta på.

När solen sken gick vi en lång rundtur på Lurö. Vi såg åtta ormar. Vi såg också det här vackra gamla ankaret utanför Stånguddens fyr. I bakgrunden syns det blånande berget Kinnekulle.

När barnen tröttnat på sol och vind tog de sin tillflykt till kojen i fören på vår båt. Hade de fått kunde de suttit där i timmar, eller i alla fall så länge batterierna räckte till deras Nintendon.